Отборите на Ливърпул и Арсенал завършиха 1:1 на Анфийлд  в

...
Отборите на Ливърпул и Арсенал завършиха 1:1 на Анфийлд  в
Коментари Харесай

Гредите и ВАР попречиха на Ливърпул да свали Арсенал от върха

Отборите на Ливърпул и Арсенал приключиха 1:1 на " Анфийлд "   в огромното дерби от 18-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци при всички положения могат да съжаляват доста повече за пропуснатата опция да стигнат до успеха. Освен това футболистите на Юрген Клоп бяха и доста съществено ощетени от съдийската бригада, откакто в 20-ата минута откровена игра с ръка на Мартин Йодегор в наказателното поле на Арсенал не бе маркирана нито от Крис Кавана, нито от ВАР.

Още в 30-ата секунда Букайо Сака центрира остро в наказателното поле на Ливърпул, където Алисон излезе, само че не се намеси безапелационно, топката попадна в Габриел Жезус, само че ударът му бе блокиран и излезе в корнер. Няколко секунди по-късно Сака центрира от корнер в наказателното поле на Ливърпул, където Габриел Жезус стреля с глава, само че право в ръцете на Алисон.

Арсенал поведе в резултата в 4-ата минута. Мартин Йодегор центрира от фал в наказателното поле на Ливърпул, след което Габриел Магаляеш засече топката с глава и я прати във вратата на Алисон. Футболистите на Ливърпул имаха искания за засада, само че такава нямаше, защото Коди Гакпо покриваше Магаляеш.

В 13-ата минута Габриел Мартинели подаде към Габриел Жезус, който стреля, само че над напречната греда в навън.

Минута по-късно Уатаро Ендо центрира в наказателното поле на Арсенал, където Коди Гакпо продължи с глава към Мохамед Салах. Египтянинът бе на доста добра позиция, само че стреля в навън.

Мартин Йодегор искрено игра с ръка в наказателното поле на Арсенал в 20-ата минута, а съдията Крис Кавана имаше всички учредения да свири дузпа за Ливърпул, само че не го стори. Много необичайно бе, че ВАР не се намеси, а доста ясно повторенията демонстрираха, че Йодегор напълно съзнателно игра с ръка и по този метод предотврати опцията Мохамед Салах да играе с топката.

Ливърпул съумя да изравни резултата в 29-ата минута, когато Трент Александър-Арнолд с дълъг пас откри Мохамед Салах, който надигра Александър Зинченко и прати топката във вратата на Давид Рая.

Букайо Сака бе изведен самичък против Алисон в 41-ата минута, само че се замота и подаде към Габриел Мартинели, който стреля настрана от десния непряк дирек на вратата на Ливърпул.

Джо Гомес стреля около Уилям Салиба в 54-ата минута, само че и настрана от левия непряк дирек на вратата на Давид Рая.

Ливърпул бе доста покрай това да реализира цялостен поврат в мача в 71-ата минута, само че след удара на Харви Елиът имаше рикошет, а топката срещна левия непряк дирек на вратата на Давид Рая.

Ливърпул пропиля страхотна голова опция в 72-ата минута. Мърсисайдци проведоха бърза контраофанзива. Салах подаде към Александър-Арнолд, който бе самичък против Рая и стреля, само че топката срещна напречната греда.

Давид Рая се наложи да се намесва решаващо в 74-ата минута, когато отрази доста рисковия удар на Джо Гомес.

Кай Хаверц имаше искания за дузпа в 82-ата минута за нарушаване против него от страна на Александър-Арнолд, само че те бяха неоснователни.

Равенството остави Арсенал на върха във Висшата лига с 40 точки, докато Ливърпул е втори с 39 точки.

В идващия кръг " топчиите " одобряват Уест Хем, като дуелът е на 28 декември, а на 26 декември Ливърпул гостува на Бърнли.
 Фенове на Ливърпул се съгласиха с Клоп, само че показаха съществено терзание
Фенове на Ливърпул се съгласиха с Клоп, само че показаха съществено терзание

Високите цени на билетите размиват атмосферата, обявиха от фракцията " Духа на Шенкли "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР